dilluns, 23 de març del 2020

CONTES I MANUALITATS


Bon dia famílies!! 

Com heu passat el cap de setmana?? 

Davant la notícia que estarem en aquesta situació una miqueta més de temps... haig de dir-vos que faig aquest bloc amb tota la il·lusió. Espero, que per tots vosaltres amb aquestes activitats, aquesta situació us sigui una mica més fàcil de portar, i sobretot, que utilitzem l’Edovice per parlar del que sentim i de com ho estem portant. 

El bloc i l’Edvoice són eines creades per vosaltres per ajudar-vos, i sobretot, per seguir fent el vincle tant especial que té la CLASSE DELS LLEONS. Ja sabeu que la nostra classe és una classe plena d’amor, que constantment ens diem T’ESTIMO, i o mostrem. M’agradaria seguir creant aquest vincle en la distància. I per això, us demano, si us ve de gust, que participeu parlant per l’Edovice i compartint amb la classe els vostres moments. Això farà que ens sentim tots una miqueta més propers els uns dels altres. Gràcies famílies! Sou molt grans!! J

Aquí us deixo la cançó del bon dia per cantar-la amb els vostres petits i petites!!



ACTIVITAT 1:

Avui us proposo un CONTE molt especial.

T’estimaré sempre, petitó és un conte infantil tendre i senzill amb un missatge molt profund. Ha tingut un gran èxit entre les famílies, ja que enamora als més petits amb les seves il·lustracions i a l’hora parla d’un tema vital com és l’amor incondicional dels pares vers els seus fills.



T’estimaré sempre, petitó narra la història d’en Cueta, una guineu petita que està trista perquè sent que ningú l’estima i per això s’enrabia i s’enfada i perd el control. La seva mare li pregunta què li passa i prova d’ajudar-la. Li explicarà perquè se sent així i mirarà de calmar-la. La Cueta posa en dubte l’amor de la seva mare, vol saber si l’amor es gasta, si es pot trencar i si s’acaba. Però la seva mare li demostrarà que l’amor no té barreres i que l’amor d’una mare vers el seu fill és incondicional i infinit, tot i les entremaliadures que els infants puguin fer.
Aquest conte s’ha convertit en un referent perquè tracta d’una manera clara i propera un tema que preocupa als infants: “els meus pares m’estimaran sempre encara que em porti malament?”.
El conte tracta el tema de les EMOCIONS, de lo difícil que resulta de vegades controlar-les i saber-les gestionar. Parla de les RABIETES DELS INFANTS, de com se senten ells després de patir-les i de com responen els adults davant d’aquestes situacions.



És inevitable que els infants facin entremaliadures, que portin la contrària, que no vulguin fer el que toca… i de vegades els pares perdem la paciència i ens enfadem. Tot i això és fonamental transmetre als infants que no deixem d’estimar-los quan ens enfadem ni ho farem mai, però que de vegades no ens agrada com es porten i és la nostra obligació educar-los i mostrar-los el camí a seguir.
Davant d’aquestes situacions és molt important entendre els infants: el que estan sentint i patint, ajudar-los a identificar les emocions i acompanyar-los, donar-los eines per aprendre a gestionar la ràbia, la frustració, la tristesa… En lloc de renyar-los el que hem de procurar és recolzar-los i donar-los escalf.
Aquest conte ens encamina cap a la criança respectuosa i dóna recursos als pares per tractar aquests temes delicats i tan importants.
Doncs, bé, després de molta estona de buscar el conte en català. NO l’he trobat. L però si en castellà. Us deixo el linck aquí. Crc que és un conte molt adequat en aquests dies que estem tancats a casa i que als infants els hi pot costar una mica gestionar les emocions.

ACTIVITAT 2:
Us proposo fer una activitat per seguir treballant la primavera.
Aquí us proposo dues manualitats. Què necessiteu?

·         -   Un rotllo de wx
·        -   Cartolina o paper de colors o paper blanc i el pinteu amb colors
·      - Tisores
·     - Molta imaginació!! J





Quines ganes de veure els arbres plens de colors i les papallones! 



Espero que gaudiu d’una bona estona!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada