divendres, 20 de març del 2020

BENVINGUDA PRIMAVERA!!!


Bon dia famílies!! 

Ja estem a divendres! Sembla mentida pero just avui fa una setmana de la noticia de tancar les escoles i de començar aquesta trista experiència. La veritat és que amb vosaltres tot això se’m fa una mica més fàcil, i no us podeu imaginar el que trobo a faltar els meus nens i nenes. Els seus petons i les seves rialles i també trobo molt i molt a faltar el meu “hit” eliii, ta ta ta!!!!!!!

Doncs bé, avui COMENÇA LA PRIMAVERA! I he pensat en donar-li la benvinguda d’una manera molt especial tot i que ens trobem a casa.




Activitat 1: L'ERUGUETA GOLUDA (Autor Eric Carle, editorial kokinos).

Sabeu de què va? Dins d’un ou va sortir una eruga que no parava de menjar, menjar, menjar i menjar! Fins que finalment pateix una transformació…I què li pot passar? Haureu de mirar el conte per saber-ho.




Després de mirar el conte que us sembla fer una manualitat i fer la vostra pròpia erugueta?? Què necessiteu? Molt fàcil:
·         una ouera
·         Pintura de colors
·         Escuradents
                              
   


M’encantaria veure totes les vostres eruguetes! 

Espero que us agradi aquesta activitat!! J



Activitat 2: Taller de cuina. FEM GALETES


Segur que molt de vosaltres alguna vegada heu fet les típiques galetes de mantega, ja que és una de les receptes més simples. Doncs la meva proposta es fer galetes amb forma de floreta o papallona!! Seria una bona manera i ben segur que MOLT DIVERTIDA de començar la primavera!


Només ens cal:
·       170g de farina
·       50g de sucre
·       125g de mantega  (a temperatura ambient, treure mínim 30 min abans de la nevera)
·       Opcional: corró per aplanar 
·       Opcional: motllos per tallar les formes de les galetes
·       Opcional: colorants alimentaris en pasta per donar color a la massa
·       Opcional: llapis pastissers de xocolata per decorar les galetes







 
Procediment:

1. El primer sempre a la cuina és rentar-nos bé les mans! I de pas aprofitem per inculcar hàbits higiènics als nens i nenes.

2. En un bol posar la farina, el sucre i la mantega. Barrejar bé amb les mans fins  aconseguir una massa uniforme. Aquest pas sol agradar molt! Deixem que manipulin una estona la massa (com si fos plastilina), ja que és un treball molt bo per la motricitat. I a la classe dels lleons ens encanta manipular i embrutar-nos!!!

3. Ara ja podem estirar la massa i deixar-la amb el gruix que vulguem.  Als petits els sol fer gràcia utilitzar el corró i a més, és una bona oportunitat per aprendre habilitats noves com ara controlar la força al pressionar, pressionar i avançar a la vegada,... semblen ximpleries però veureu com als més petits els costa una mica al principi. Evidentment, també es pot fer amb les mans i també estem treballant la força i la motricitat.

4. Ara ha arribat el moment de donar forma a les galetes, el millor és fer-ho amb motlles. N'hi ha de moltes mides i formes diferents. I si no en tenim, segur que trobem alguna cosa a casa: un got, un pot, els motlles de la plastilina (ben nets!), o inclús amb un escuradents o ganivet fer formes inventades o les formes que ens agradin sobre la primavera (flors, un sol, papallones...)

5. Opcionalment, podem agafar una mica de massa i acolorir-la amb colorant alimentari. Afegirem un toc de color a les galetes i més entreteniment! 

6. I cap al forn: 15 minuts a 180º

7. Un cop fetes, les podem decorar amb els llapis de xocolata. Són una bona opció perquè ja venen a punt per fer servir. Aquesta serà una nova oportunitat per deixar anar la creativitat i la imaginació dels més petits.

Esperem que us hagi agradat, BON PROFIT!! M’encantaria veure l’Edvocie ple de les vostres creacions!! Seria fantàstic!!! J

Aquí us deixo unes quantes cançons per posar de fons mentre cuinem: els nens els hi encanta el pot petit i s’ho passen pipa cantant les seves cançons.







L’HORA DEL MASSATGE:



Avui he pensat fer una sessió de massatge amb parelles. Es tracta de fer un massatge amb les mans o podeu fer tota la família. Serà molt divertit. Per exemple, mare i fill, pare i germana. I es tracta de muntar una pizza a la panxa. Primer ho fa un de la parella a l’altre (millor que comenci fent-ho l’adult al nen) i després canviem. Anirem fent totes les part de la pizza a la panxa:

-    Comencem fent la massa (fem fregues en forma de rodona per la panxa.
-    Li posem tomàquet (fem com si la mà fos un pinzell i posem el tomàquet per tota la panxa).
-    Posem el formatge (fem com si caiguessin bocinets de formatge per tota la panxa suaument).
-    Posem tant ingredients com vulgueu. Pernil, olives, ... i aneu fent puntets amb el dit, pessigolles, etc.


Música proposada:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada