dimarts, 31 de març del 2020

JUGUEM A MINI MONS!!

BON DIA FAMÍLIES!!

Avui la proposta es crear a casa en família un Mini món.

Sabeu què és un mini món?

Els mini mons permeten al nen donar forma i posar imatges a escenaris i contextos que tenen a la seva ment. És una forma de fer tangible allò que passa per la seva ment, allò que li interessa o allò que la seva ment està creant. D’aquesta manera, el nen pot crear diferents tipus de mini mons: platges, deserts, selves...

El procés d’aprenentatge del nen va de concret a abstracte per això, donar-li la possibilitat de fer tangible i manipular un escenari és realment enriquidor.

Doncs bé, què heu de fer? Crear lliurement un mini món amb el vostre petit o petita i després deixar-lo jugar lliurement.


Per crear el mini món podeu utilitzar una safata gran o cubell que tingueu per casa. I a dins què hi posarem? EL QUE VULGUEU. Podem posar-hi llegums, arròs, pasta, pa ratllat, gel, peces de fusta, animals, TOT ALLÒ QUE VULGUEU POSAR per crear un mini món. Sempre això si, amb un objectiu, és a dir, si voleu fer una selva, doncs utilitzarem materials que s'apropin a aquest escenari.

Sempre està bé, acompanyar el mini món amb materials naturals que tingueu per a casa (dins de les possibilitats que tingueu donat els moments en el que ens trobem). podeu utilitzar pedres, pals, pinyes, fruits secs... o qualsevol element de la temporada en la que nes trobem.










Per acabar, us deixo el conte del "petit eriçó vol una abraçada". M'ha semblat molt tendre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada